Efterfødselshold

Efterfødselshold hos Viby fysioterapi ved Fysioterapeut Annette Pretzmann

Har du brug for at starte træning op efter fødslen. Kom godt i gang igen efter fødsel ved at tilmelde dig og dit barn til efterfødselstræning. Efterfødselshold foregår på små hold, hvor der vil være plads til at tage eventuelle individuelle hensyn og løbende fysioterapeutisk vejledning. Du vil kunne starte på efterfødselshold efter 6-8 uger efter fødsel – der være sig både efter vaginal fødsel og kejsersnit, gerne efter undersøgelse ved lægen.

Ved efterfødselshold har træningen fokus på at genvinde styrken i kernen, ved genoptræning af bækkenbunden, generel styrke af balder, ryg og mave. Samtidig vil efterfødselshold rette sig mod at du får sved på panden og smil på læben, samt at øvelserne kræver så få redskaber som muligt – herunder en elastik og øvelser med dit barn som “vægt”.

Om mig: Jeg hedder Annette Pretzmann og er fysioterapeut, men jeg er også mor til tre skønne lopper. Min baggrund for at undervise på efterfødselsholdet, udover at have tre fødsler i bagagen, er blandt andet tidligere erfaring fra efterfødselsundervisning og kursus i genoptræning af rectus dastase (delte mavemuskler). Det er tungt at bære en baby, både når den er i maven, men i allerhøjeste grad også når hverdagen rammer og baby vokser og vokser. Efterfødselstræningen retter sig derfor til hele kroppen, og hjælper dig tilbage til igen niveauet som før graviditeten. Kom alene eller tag din mødregruppe med. Jeg glæder mig til at se dig/jer.