fbpx

Body Flow

 

Body Flow holdtræning hos Viby Fysioterapi

Body Flow er holdtræning hvor vi har skarp fokus på kroppens bindevæv samt vores kropsstamme. Bindevævet findes i hele kroppen og omkranser alt andet væv. Et sundt bindevæv er med til at få alle vores strukturer i kroppen til at hænge sammen og ”glide” optimalt mod hinanden. Findes der stramhed og ujævnheder i vores bindevæv, kan det forplante sig til smerter eller mindre smidighed forskellige steder på kroppen. Det er derfor vigtigt med en masse god bevægelse i hverdagen for en sund krop og derved et sundt og elastisk bindevæv.

I løbet af en Body Flow træningstime vil vi løbende have fokus på dynamiske og statiske stræk. Det vil være stræk der kommer ind og arbejder godt med hele kroppens bindevæv. Derudover vil der også være fokus på generel styrke omkring hele vores kropsstamme.
Ønsker du derfor en god blanding af smidighed og styrke omkring din kropsstamme skal du prøve vores Body Flow hold! Body Flow holdtræning er for alle og kræver ikke en henvisning fra lægen.

Holdet ligger hver onsdag fra kl. 7.00 – 8.00.

Nedenfor kan du læse mere generelt om bindevævet og hvilken betydning det har for vores krop.

Træning med fokus på bindevævet:

Hele kroppen og alle vores strukturer er indhyllet i bindevæv. Bindevævet kan beskrives ligesom en hinde der bl.a. omringer alle vores muskler og kan ses som musklernes bindeled. Bindevævet kan beskrives som kroppens og musklernes naturlige våddragt. For at opnå optimal mobilitet og smidighed i vores krop, forudsætter det et godt og elastisk bindevæv. Dette kan man hjælpe på vej selv ved bevægelse. Al slags bevægelse er godt for vores bindevæv og kroppen generelt, dog er nogle bevægelser mere målrettet mod at øge den naturlige elasticitet der bør være i hele bindevævet.
Et sundt bindevæv er med til at få alle vores strukturer i kroppen til at hænge sammen og ”glide” optimalt mod hinanden.
Hvis bindevævet ikke har de optimale forudsætninger kan det forplante sig til smerter forskellige steder på kroppen. Eksempelvis kan lændesmerter skyldes stramt bindevæv, da der derved er mindre elasticitet i dette område og du derfor kan føle dig ”stiv i ryggen”. Med de rigtige bevægelser og stræk kan du hjælpe bindevævet på vej. Der vil kan det opnå sin naturlige elasticitet og minimere nogle af smerterne da kroppen kan bevæge sig mere frit.