Book tid online

Babytummel

Hvad er Babytummel?

Har du brug for inspiration til træning med baby, så er Babytummel måske noget for dig. Babytummel er træning med baby, i form af øvelser og lege, der har fokus på dit barns motoriske udvikling. Træningen giver dig god inspiration til lege, der fremmer og stimulerer barnets sanser og motorik. Babytummel bruges både som leg, men bestemt også som træning til din baby, og fokus er at hjælpe dit barn godt på vej igennem sin motoriske rejse.

Et barns naturlige motoriske udvikling, vil som oftest i starten være hovedløft i maveliggende, hvorfor dette også anbefales fra barnet, er meget få dage. Når barnet mestrer hovedløftet, begynder vi at se rul fra ryg til mave. Dernæst kommer krybestadiet, som efterfølges af kravlestadiet. Her er krydskoordinering et fantastisk, og næsten uundværligt arbejdsredskab, da det bevidstgør barnet, om sin højre og venstre side, og sine to hjernehalvdele, som skal lære kommunikere og samarbejde.

På et tidspunkt vil dit barn også begynde at sidde selv. Dette kan du som forælder understøtte, ved at give barnet gode øvelser, der styrker hele korsetmuskulaturen. Dette er en forudsætning for, at barnet kan sidde korrekt og stabilt selv.

I mine babytummeltimer, vil vi have fokus på den motoriske udvikling, som vil være alderssvarende til dit barn. Det kunne for eksempel være øvelser, der har fokus på tril eller krybe/kravleteknik. Derudover er det vigtigt at sætte fokus på alle barnets sanser, da en god udvikling i disse, er essentielt for den generelle motoriske udvikling.

Babytummel afsluttes hver gang med øvelser, der giver god ro omkring dit barn. Der vil ligeledes være fokus på korrekte bærestillinger, som er mest hensigtsmæssige for både mor og barn.

Babytummel er et fantastisk redskab til mor baby træning, og giver jer et skønt samvær, samtidig med det er en god screening af, om dit barn er godt med rent motorisk.

Hvem underviser i babytummel?

Jeg hedder Julie Würtz og er fysioterapeut, samt certificeret Babytummel instruktør. Jeg er mor til Valdemar, som jeg har tumlet og trænet meget med derhjemme, og har derigennem mærket glæden og samværet det har givet os. Min baggrund for at have Babytummel hold, tager udgangspunkt i Lene Raadkjærs kurser samt min egen erfaring, med mor baby træning, samt gode lege og øvelser med min søn. Jeg har derudover også kurser indenfor grovmotorisk screening af babyer og børn.

Er du i tvivl om dit barn har motoriske udfordringer, kan du altid booke en individuel behandling hos mig først. Dog er det vigtigt for mig at understrege, at børn er forskellige og udvikler sig forskelligt. I første omgang er jeg mere interesseret i kvaliteten af færdigheden, end hvornår de mestrer den.

Jeg lægger en stor glæde og engagement i, at vejlede jer og give jer redskaber til god en træning med jeres baby. Samt gode redskaber med på vejen, til at gøre dit barns motoriske udvikling, så god som muligt.

Jeg vil glæde mig til at se dig til en sjov og hyggelig babytummel træning!

Hvornår er babytummel?

Babytummel timen foregår hver onsdag fra 9.20-10.20. Dit barn skal være mellem 3 og 7 måneder for at kunne deltage. Prisen for et forløb på 6 gange med Babytummel er 750 kr.

Er du en del af en mødregruppe, og kunne I tænke jer noget inspiration til træning med baby, kører jeg også ud til jer. Det kan også være i forbindelse med generelle råd, og vejledning i forhold til hvor jeres børn er motorisk, og hvad I selv kan gøre for at hjælpe dem godt på vej. Prisen for en times mødregruppe babytummel, og fantastisk mor baby træning koster 900 kr. inkl. kørsel (såfremt det foregår i Århus området). Skriv eller ring til klinikken for at aftale tidspunkt.