Book tid online

Fitnessball – træning med fitness bold

Boldhold Basic og Advanced

Viby fysioterapi tilbyder træning på bold – Enten Boldhold Basic eller boldhold Advanced.

Har du ondt i ryg eller nakke? Spændinger eller stivhed i muskler og led? Har du brug for træning af din kropsholdning? Nedsat korsetstabilitet? Eller trænger du generelt bare til et boost til at komme i gang med at træne din krop eller opretholde din nuværende fysiske form? – så er boldhold lige noget for dig!

Disse boldhold er for alle – ung som gammel, det vil sige at uanset om du bare ønsker generel træning eller har problemer med ryg, skulder, hofte eller knæ vil du sagtens kunne matche et af holdene og få glæde af netop denne træningsform. Boldholdene er motiverende og særdeles effektive. Vi har desuden et særligt fokus på at skabe den gode stemning under træningen, hvilket medfører at dine lattermuskler også får en god omgang træning. I forlængelse heraf anvendes til tider også andre redskaber herunder håndvægte og elastikker for træning skal både være hårdt, men også sjovt og varieret.

Boldhold henvender sig til folk, som ønsker generel styrke af hele kroppen. Der er ikke særligt fokus på en bestemt muskelgruppe eller et bestemt led, men i stedet fokus på generelt at styrke hele kroppen. Størstedelen af øvelserne på boldholdene foregår på en stor træningsbold, hvor der udføres styrke- og stabilitetsøvelser. Via træning på bold forbedres desuden kropsholdning, koordination og balance. Du vil automatisk under træning på bold, øge kroppens smidighed. Overordnet er træning på bolde et meget effektivt træningsredskab til træning af hele kroppen.

Træning på bold kan blandt andet anvendes som led i forbindelse med genoptræning af skade, vedligeholdende eller forebyggende træning samt til øgning af din generelle kondition og styrke.

Der er, på de to Basic boldhold, øget fokus på de individuelle hensyn og træningsøvelserne bliver derfor justeret ind efter dine behov. Der udføres specifikke øvelser, hvor sværhedsgraden tilpasses, med fokus på korrekt teknik ved træning på bold, som således styrker de svage muskler. Boldhold Advanced er for jer, der kan springe direkte ud i et højere niveau – dog kan der her også tages individuelle hensyn.

Boldholdene varer imellem 40 – 60 minutter og foregår i klinikkens spejlsal med superviseret instruktion og vejledning fra en af klinikkens fysioterapeuter, der underviser i træning på bold. Der kan max kan deltage 8 personer på hvert boldhold for at kunne tilgodese forskellige og individuelle behov, hvilket er med til at sikre, at hvert individ kan få det bedst mulige udbytte af træning på bold.

Hvis træning på bold har vagt din interesse, så ring ind på klinikkens telefonnummer 86143156 med dine ønsker, behov og få vejledning i, hvilket boldhold du vil matche. Inden opstart på med træning på bold anbefaler vi, at du får en konsultation til screening hos en af de fysioterapeuter der underviser i træning på bold. Du kan også vælge at booke en konsultation hos en af fysioterapeuterne online via hjemmesiden.

Du kan deltage på boldhold både med og uden henvisning fra egen læge.

Vi har fire boldhold. Se holdtider og hvilke fysioterapeuter, der står for de enkelte boldhold nedenfor.

  • Boldhold ved Janne Solsø Frederiksen – mandag 18.00-19.00 (60 min)
  • Boldhold ved Troels Vad – onsdag 8.40-9.20 (40 min)
  • Boldhold ved Janne Solsø Frederiksen – torsdag 16.00-17.00 (60 min)
  • Boldhold ved Anette Pretzmann – torsdag 17.00-18.00 (60 min)

 Vi glæder os til at hjælpe dig godt i gang med boldtræningen!

Se holdtider