Book tid online

Efterfødselshold

Efterfødselshold hos Viby fysioterapi ved Fysioterapeut Annette Pretzmann

Har du brug for at starte træning op efter fødslen? Efter en fødsel kan kroppen godt føles lidt ude af form. Faktisk har mange af musklerne under fødslen været igennem et mindre maraton. I ugerne efter fødslen tager baby ofte alt tiden. Der sættes fokus på ammetider, bleskift og alt for lidt søvn. Med efterfødselstræning hos Viby Fysioterapi kan du tage noget af kontrollen tilbage over din egen krop, og få kræfter til en tungere og tungere baby, eller generelt få mere overskud på den fysiske konto. Med efterfødselstræning i Viby kommer du godt i gang igen efter fødsel. Efterfødselstræning foregår på små hold, hvor der vil være plads til at tage eventuelle individuelle hensyn med løbende fysioterapeutisk vejledning. Du vil kunne starte på efterfødselshold 6-8 uger efter din fødsel. Efterfødselstræning i Viby tilbyder træning både til de, som har haft en vaginal fødsel og de som har fået kejsersnit. Men det er en god ide at få den planlagte kontrol hos egen læge overstået inden opstart. Således lægen har godkendt, at du må opstarte træning.

Hvad laver man til efterfødselstræning i Viby.

Ved efterfødselstræning i Viby har Fysioterapeuten fokus på at genvinde styrken i kernen, altså at genopbygge stabiliteten i mavemusklerne og lænderyggen. Derved får man lettere ved at løfte og belaster ryggen mindre, når man skal bære baby. Derudover sættes der også fokus på genoptræning af bækkenbunden. Dette er vigtigt for at genopbygge bækkenbundens funktion korrekt, og undgå problemer fremadrettet med at holde på vandet, smerter og meget andet. Vi sætter også fokus på generel styrke af balder, ryg og mave. Efterfødselstræning i Viby vil rette sig mod, at du får sved på panden og smil på læben. Vi bruger gerne dit barn som vægt, og der er fokus på, at øvelserne kræver så få redskaber som muligt, således du kan bruge de øvelser du lærer under træningen til også at få trænet lidt hjemme, også selvom baby er vågen. Du vil også kunne søge råd om løfteteknikker, bærestillinger og få andre gode råd hos fysioterapeuten, samt kunne møde andre mødre med babyer i samme situation.

Hvem underviser efterfødselstræning hos Viby Fysioterapi?

Jeg hedder Annette Pretzmann og er fysioterapeut, men jeg er også mor til tre skønne lopper. Min baggrund for at undervise efterfødselstræningen i Viby, udover at have tre fødsler i bagagen, er blandt andet tidligere erfaring fra efterfødselsundervisning og kursus i genoptræning af rectus dastase (delte mavemuskler). Det er tungt at bære en baby, både når den er i maven, men i allerhøjeste grad også når hverdagen rammer, og baby vokser og vokser. Efterfødselstræningen retter sig derfor til hele kroppen, og hjælper dig tilbage til niveauet før graviditeten. Det er både muligt at komme alene, men der vil også være mulighed for et forløb med hele mødre-gruppen. Jeg glæder mig til at se dig/jer. Har du yderligere spørgsmål til efterfødselstræning hos Viby Fysioterapi, så kan du ringe til os på tlf. 86143156, eller skrive en mail på mail@vibyfysioterapi.dk.