FysioPilates

Hvad er FysioPilates?

FysioPilates er en træningsform, der lærer dig at bruge din krop på en sund og effektiv måde i alt, hvad du gør. Der er fokus på styrke, balance, fleksibilitet og åndedræt.

FysioPilates er det bedste fra Pilates træningen, anvendt ud fra et fysioterapeutisk perspektiv. FysioPilates er udvalgte og modificerede pilatesøvelser, der er velegnede til en række problematikker men også til dig uden diagnose, som har brug for at få genoprettet kroppens muskelbalance og opnå en bedre kropsholdning og mere hensigtsmæssige bevægemønstre.

Du lærer gennem FysioPilates øvelser at integrere 7 vigtige områder: Dybe mavemuskler, bækkenbund, bækkenets placering, brystkassens placering, stabilisering af skulderområdet, nakkens placering samt vejrtrækning. De 7 grundprincipper udgør fundamentet i pilatesmetoden. Grundprincipperne sikrer dig en øget kropsbevidsthed og en optimal holdning under din træning således at du kan udføre øvelserne sikkert, effektivt og med maksimalt udbytte.

Elementer i FysioPilates

FysioPilates har fokus på kroppens muskelkontrol, fleksibilitet, koordination, styrke og spændstighed.

FysioPilates er tilrettelagt for dig der har problemer med for eksempel ryg, nakke og bækken.

FysioPilates er baseret på at skabe balance mellem kroppens svage og stærke muskler og dermed stabilisere kroppen og forbedre din holdning.

FysioPilates består af øvelser der udføres på måtter, liggende, siddende og stående – et stort øvelsesrepertoire, der revideres løbende i takt med nyeste forskning. Træningsformen lægger sig tæt op ad anerkendt forskning og der kan anvendes forskellige træningsredskaber som for eksempel elastikker og små vægte. Der er også fokus på afspænding og vejrtrækning. Sværhedsgraden tilpasses dit træningsniveau.

FysioPilates udføres i langsomt tempo med fordybelse i den enkelte øvelse og med guidning af fysioterapeuten. Det er mest hovedet der udfordres i starten. Neuromuskulær grundtræning er ikke ”gang i den” og pulsen op, og det er ikke – i første omgang – store og vilde bevægelser. Til gengæld kan FysioPilates give dig forudsætningen for at kunne klare tidligere eller nye udfordrende aktiviteter. Eller bare en helt almindelig hverdag.

Hvorfor skal jeg træne FysioPilates?

Der kan være mange formål med at træne FysioPilates. Nogle af de mest oplagte er:

  • At (gen)etablere den neuromuskulære kontrol i kroppen og dermed forebygge, mindske eller eliminere for eksempel smerter.
  • At lære at bevæge sig hensigtsmæssigt i forhold til belastningen på kroppens led, muskler, sener og andre strukturer.
  • At medvirke til at mindske unødige spændinger og fysisk og psykisk stress.

FysioPilates er en hensyntagende træningsform som kan tilpasses stort set ethvert niveau, behov, træningstilstand og kropsvægt.

FysioPilates hos Viby Fysioterapi

Viby Fysioterapi tilbyder FysioPilates både som holdtræning med max 8 deltagere på holdet, som individuel behandling og personlig træning. Hvis du aldrig har prøvet FysioPilates før, anbefales du at booke en aftale til intro i FysioPilates.

Vores instruktører har bred erfaring i FysioPilates og har varetaget både holdtræning og individuel træning. De har en bred vifte af supplerende kurser og workshops inden for FysioPilates – blandt andet hofte/bækken, dynamisk FysioPilates, foam roller, overball og vægtbolde.

Holdet foregår på flg. dage og tidspunkter:
Onsdage fra 11.00-12.00 og kl. 16.20-17.20 –
v. Gitte Merete Akselsen

Hvis du vil vide mere om holdtræningstiderne eller har du spørgsmål angående FysioPilates, så tøv ikke med at ringe til Viby Fysioterapi på 86 14 31 56 og spørg efter fysioterapeut Gitte Merete Akselsen eller Nanna Andersen.

Se holdtider her

FysioPilates er en hensyntagende træningsform som kan tilpasses stort set ethvert niveau, behov, træningstilstand og kropsvægt
FysioPilates hos Viby Fysioterapi